donderdag 2 april 2015

Woensdagavond deden we casino. We hadden allemaal punten. Met die punten moest je bij spelletjes een bepaald bedrag inzetten. Als je blut was moest je geld gaan lenen bij de bank. Je kon ook kraslotjes kopen. Wie geluk had had 30 punten, maar je kon ook niets hebben. Op het einde was Henri Leconte de winnaar met 51 punten. (Ella Callebert en Eline Marnette)

Hallo iedereen, vanmorgen gingen we met de fiets naar een vlasbedrijf. Eerst moesten we moeilijke woordjes leren van de vlasboer, bv. Lijnzaad, slijten en baggeren. Dan gingen we kijken naar de machines voor op het veld. Daarna zijn we naar een grote machine geweest waarmee  ze vlasbollen maken. We mochten ook een vlasbol optillen van meer dan 300 kilogram. Het is gelukt maar het was wel heel zwaar. En we zagen ook een grote muur vlasbollen. En dan fietsten we terug. Maar het was wel heeel lastig. (Elise Dejaeghere en Noor Vanderplaetse)

Vandaag was het voor 5a in de voormiddag zeilen. Het was leuk om het optimistje in mekaar te steken. We moesten dan rond de boeien varen, jammer voor sommige kinderen die niet konden zeilen want er was te weinig tijd. Artur en Jasmine waren uit de zeilboot gevallen, haha, het was heel grappig. (Artur Sargsyan en Ian Devolder)

In de namiddag hebben we onze fiets genomen en hebben we naar het Romeinse museum gefietst. Het duurde een uur voor we er waren. Omar en Arthur N. waren gevallen. Het was leuk in het Romeinse museum. Iedereen mocht een snoepje. In het terugkeren was het niet lastig. En de dag was heel leuk JJJ Lol! (Michiel Herman en Omar Ismael Hassan)


Donderdagnamiddag zijn we gaan zeilen. We moesten eerst beginnen met onze boot klaar te maken. We moesten 2 knopen leren: de achtknoop en de paalsteek. We leerden dan wat we moesten doen als we kapseisden en ook nog andere technieken. Dan was het zover: we mochten op het water. We moesten toertjes in de vorm van een 8 sturen. Toen we klaar waren moesten we alles van de boot doen. Dat is het zo een beetje! (Charlotte Kindt, Zoƫ Demeulenaere)