woensdag 1 april 2015

Nooit meegemaakt in die meer dan 20 jaar! Wat een helse fietstocht naar Aardenburg was dat!  Twaalf kilometer lang beuken tegen een wind van 5 Beaufort. Bijna constant recht staan op de trappers… Het verhaaltje van de moedige kikker dat ik hen gisteravond vertelde pasten de kinderen volop toe. Een dikke pluim voor 5b! We kwamen na 2 uur fietsen goed en wel in Aardenburg aan. De terugtocht verliep iets vlotter, daar hadden we slechts 45 minuten voor nodig!
En gelukkig hadden we een goede bezemwagen mee! De directeur was op bezoek samen met Stephan en ze hielpen ons mee begeleiden.
Ik besluit graag met de wijze woorden die Lara over onze heroïsche fietstocht sprak: “Ik ben blij dat ik dat meemaakte. Het is een overwinning! Wat heb Ik respect voor de wielrenners!” 
(meester Herwig)

Dag iedereen, vanmorgen ging het alweer wat moeilijker om op te staan. We aten boterhammen met speculaas. Het was weer eens stormweer. Met de vrienden was het opnieuw grappig. 
(Billie Vandenberghe en Anouar Elallaoui)

We gingen na het ontbijt paardrijden. Eerst moesten we ze van de wei afhalen. Dan moesten we ze poetsen en opzadelen. We moesten binnen rijden, door de wind. Ze deden wat moeilijk om naar de binnenplaats gebracht te worden. Eerst moesten we op de paarden kruipen en dan de stijgbeugels aaanpassen. Dan was het tijd om te beginnen rijden. We moesten langs de buitenkant rijden en van hoek naar hoek gaan. Dan moesten we naar het midden om wat trucjes te doen. Dan moesten we ontzadelen en terug naar de wei brengen. (Jasper Deschamps en Yannick Holvoet De Keyser)

In de voormiddag deden we boogschieten. Eerst speelden we een oefenronde en dan moesten we zoeken naar prikpaaltjes om dan opdrachtjes te doen met pijl en boog. Daarna was er een wedstrijd. Er waren twee winnaars en dat waren Lara en Vic. In de namiddag hebben we een fietstocht van 12 km gedaan. Tegen de wind duurde het 2 uur en met de wind duurde het 45 minuten. 
(Lukas Vandewalle en Vic Vanseveren)

Hallo daar, hier is het ondertussen woensdag. In de ochtend gingen we fietsen. We moesten de fietsen gaan halen in het fietsenhok. Toen zijn we vertrokken. Het was best lastig tegen de wind in. Na ongeveer 5 kilometer met de wind tegen ons in (of opzij) kwamen we toch nog veilig aan. De mest stonk wel, maar dat hield ons niet tegen om naar binnen te gaan. In de eerste loods zagen we machines en tractors. Als we wat verder liepen zagen we de koeien. We leerden over de verschillende soorten granen. Dan mochten er een paar kinderen in de stallen van de koeien. We hebben ook kalfjes gezien. Ze waren heel schattig! Dan mochten we in de tractors. Even later zijn we dan vertrokken. Het was opnieuw lastig. Maar dat was niet alles. Louka en Anta zijn gevallen. We kwamen dan toch zonder verwondingen aan. (Arthur Bayart en Thomas Deman)

We hebben om 14 uur 12 km gefietst naar het dorpje Aardenburg (een dorpje in Nederland). We zijn daar naar een archeologisch museum geweest. We werden in 2 groepen verdeeld. Daar zijn we dan naar boven gegaan en heeft een mevrouw uitleg gegeven over de middeleeuwen. We mochten veel gerief bekijken. Beneden was het gerief van de Romeinen, vooral potten en pannen. (Thomas Buyck)