dinsdag 31 maart 2015

Gisterenavond hebben we eerst nog een beetje gevoetbald en dan hebben we gedoucht. Toen was het tijd voor het avondmaal. Het was lekker, het was spaghetti. Toen kregen we even tijd om met spelletjes te spelen en daarna was er een diavoorstelling. We kregen nog een drankje en een koekje en daarna kregen we tijd om postkaarten te schrijven. En dan was het tijd om te slapen. Het was een leuke avond! (Arthur Niemegeerts en Henri Guillierme)

’s Avonds is er een mevrouw gekomen. Ze heeft verteld over de streek, over de vogels, dieren en nog veel meer. Het was leuk. Daarna hebben we onze brief geschreven naar huis. Meester Herwig heeft dan afspraken gemaakt en dan moesten we gaan slapen. (Yasmine Ouchan)

In de voormiddag zijn we met 5a gaan boogschieten. Eerst heeft de monitor ons getoond hoe we moesten boogschieten. Toen mochten we het zelf proberen. Daarna deden we een zoektocht met een  prikblad en een plannetje en een kompas. Er was heel veel wind, de bogen waaiden en de kinderen ook. Enkele kinderen zijn in de beek gevallen. Op het einde was er een wedstrijd met 2 spannende finales. Het was heel leuk. (Anta Niang en Imke Desmet)

In de voormiddag ging klas 5b een wateronderzoek doen. Eerst moesten we netjes en bakken gaan halen om de vissen in te doen. Erna gingen we naar de kreek. We moesten vissen  maar alle beestjes vlogen uit het net. Op het einde gaf de gids meer uitleg over kikkers en palingen. Toen gingen we terug naar ons huisje. (Lara Notebaert en Marie Lecluyse)

In de namiddag zijn we gaan boogschieten en paard rijden. Bij het boogschieten mochten we eerst een paar keer oefenen en dan was er een zoektocht en een wedstrijd. Bij de paarden hebben we ze moeten gaan halen, kuisen, zadelen en erop rijden. Rond de kegels rijden en op het paard rechtop staan. Wie het langst kon rechtop staan is gewonnen. (Emile Wastyn en Oscar Ballegeer)
In de namiddag zijn we met 5a naar een vlasboer gegaan. We hebben geleerd hoe je vlas moet roten. Bij het domein van de boer waren er veel  machines en ook veel vlas. We hebben ook geleerd dat je de zaadjes van vlas kunt opeten. En wist je dat je de zaadjes van vlas geen “vlaszaad” heten? We hebben toen ook geleerd waarvoor elke machine dient. En dan zijn we in de wind terug gefietst. (Nicolas Meersschaert)