vrijdag 3 april 2015

Dag Sint- Jan- in Eremo!!!Gisteren was het fuif! Het was leuk maar ook niet want meer dan de helft was aan het wenen van liefdesverdriet!! En we hebben ook laat mogen gaan slapen ;-) Maar iedereen was heel moe. Vandaag is het de laatste dag L maar we zijn blij dat we onze ouders gaan terug zien!! We hebben allemaal een super leuke PLK gehad! (Juleta Ghazaryan en Alix Decouttere)

Beste ouders, vandaag is het de laatste dag. We hebben vandaag vlotten gebouwd. We waren in twee groepen verdeeld. Toen hebben we een wedstrijd gedaan. De bananen waren gewonnen en de paprika’s waren verloren. Het was een leuke PLK! (Aanick Decoene)

Vandaag is het de laatste dag. Jammer. Maar gisteren  was het een  leuke fuif! We hebben veel gedanst. En vandaag hebben we vlotten gebouwd. Het was super leuk maar wel heel koud! Het was een SUPER leuke week! We zijn veel buiten geweest met veel gezonde lucht. De activiteiten waren SUPER leuk. De week is heel snel voorbij gegaan. (Marie Planckaert)


Het was een super leuke week, een week die we nooit zullen vergeten. We zouden hier nog wel 10 dagen kunnen blijven. Het waren heel leuke sporten en ook het eten was heel lekker. Er was veel wind maar we lieten ons niet doen. Jammer dat we niet alle sporten hebben gedaan. Maar we hebben ook veel bedrijven bezocht. De streek was heel mooi en de paarden ook. We hebben gezeild, vlotten gebouwd en paard gereden.  Maar kakjakken konden we niet doen. Donderdag was er ook een hele leuke fuif. Maar eigenlijk was alles heel leuk! (Yoren Verhulst en Henri Leconte)

En zo zit editie 2015 er op. Bedankt aan de ouders die onze kinderen veilig en wel naar Sint- Jan of naar Kortrijk voerden. Ook bedankt aan juf Brittany en juf Maaike die de klassen schitterend hielpen mee begeleiden.
Na meer dan 25 edities heb ik nu ongeveer de vier seizoenen en alle weertypes meegemaakt in Sint- Jan. Dat dacht ik twee jaar terug ook, toen we aankwamen in een besneeuwd Sint- Jan- in Eremo. Dit jaar overtrof de wind echter alle edities. Meer nog, we trotseerden de wind met een kracht van 5 Beaufort om naar Aardenburg te fietsen, 12 km pal tegen wind. Met veel geblaas maar weinig of geen gezeur. Als echte Flandriens bleven onze moedige vijfdeklassers gewoon op de trappers duwen en jawel, we geraakten veilig en wel ter plaatse!
Werd het een zeer winderige editie, de groep was des te rustiger. Een toffe bende die hand in hand zorgde voor een prima sfeer en een heel toffe plattelandsklas. Dag Sint- Jan- in Eremo!!! 
(meester Herwig)