woensdag 28 maart 2012

Wat een weertje ...


Dinsdagavond was er een quiz voorzien met allerlei verschillende vragen. We werden in 9 groepjes verdeeld. Meester Gilles was de presentator en juf Lisa was een zotte madam. In de pauze kregen we een soort fruitsap en een chocoladereep. Op een bepaald moment legde juf Lisa een liedje op, daar moest je om het zotst op dansen. (Hélène en Annelies)
We zijn om 7.30  opgestaan en hebben toen ontbeten. Na het eten maakten we ons klaar om te zeilen. De andere klas ging paard rijden. Het zeilen was heel leuk. En na het zeilen was het middageten klaar. In de namiddag gingen we 10 km fietsen maar bolkwerken: een museum in Nederland. Een meneer gaf ons dan uitleg over de oorlog tussen Spanje , Turkije en Nederland. We hebben veel vragen gekregen en toen mochten we naar huis (Boerekreek). Maar eerst weer 10 km fietsen. Toen waren we eindelijk aangekomen en hebben we gegeten en nog een spelletje gedaan en dan naar bed! (Justine)
Vandaag zijn we na het ontbijt gaan zeilen. Eerst moesten we een speciaal pak aandoen en een speciaal vestje. We kregen veel uitleg en daarna mochten we zeilen. Jammer genoeg was er weinig wind. Na het middageten gingen we fietsen. Na 10 kilometer fietsen waren we aangekomen in een museum. Het ging over de oorlog tussen Nederland en Spanje. Het was een stukje binnen en buiten. Daarna gingen we terug. Blij dat ik eens Nederland heb gezien. (Sushmita)
Vandaag gingen we zeilen! Eerst gingen we de pakken aantrekken. (die plakten verschrikkelijk!) Dan moesten we om een zeil. Dat was niet eerlijk want de meneer die ons les gaf mocht met de speedboot en wij moesten de zeilen te voet dragen. Dan de boot in elkaar steken. (moeilijk) De boot in het water leggen was niet moeilijk. En varen maar! Na het varen moesten we alles opruimen. En dan nog wat zwemmen in het ijskoude water! (Marie D)
Vandaag hebben we in de ochtend een wateronderzoek gedaan. We moesten kleine diertjes vangen en in een potje steken. Ook hebben we planten opgezocht. Vanmiddag zijn we gaan kajakken. Dat was tof! Behalve dat we in een weggetje zaten dat dood liep en met drijfzand. Dat was “ambetant”. Zo, dat was onze dag. (Marie M)
’s Middags was het lekker eten. Om 14 uur zijn we gaan kajakken. Superleuk! Je wordt wel een beetje nat en je kan omkantelen. Plots zaten we vast in een weggetje met drijfzand. Een lekker warme douche  kwam heel goed van pas. Het was weer een fantastische dag, we kijken al uit naar morgen! (Axelle, Manon en Sara)
Vandaag zijn we gaan fietsen en zeilen. Eerst moesten we gaan zeilen. Ik vond het niet zo leuk. Het water stonk een beetje. We moesten een zwemvest aandoen en een zeilvest. Na een paar uurtjes moesten we er uit. Na de middag zijn we naar Nederland gaan fietsen naar een museum. Het was superleuk. Dag! (Chaimae)
Vanmiddag heeft 5b een grote fietstocht gemaakt naar een museum. We hebben een vragenlijst moeten oplossen over het museum. We kregen dan een snoepje en een drankje. Het was lang fietsen: in totaal 20 km. We waren allemaal super moe. We gingen het liefst direct onder de douche. 5a is gaan kajakken en dat was super leuk! Na een paar minuten was het al super lastig maar toch was het super leuk! (Juliette en Babette)