donderdag 29 maart 2012

De zon: vier (dagen) op een rij!


In de avond werden we bijeen geroepen. We gingen in groepjes op stoelen zitten. Mijn groepje was: Arthur, Vic, Thomas, Marie, Valentine en ik. Dan kregen we 4 dansopdrachten: een film uitbeelden, zingen neuriƫn en een liefdesliedje zingen. Bij ons groepje verliep alles goed tot we waren gewonnen! (Remi)

Gisteravond was het swingpaleis. We werden in groepen verdeeld. Om de beurt moesten we liedjes zingen. Er was ook een kazoo- ronde. Onze groep is jammer genoeg niet gewonnen, maar het was toch een geslaagde avond! (Louis en Thomas Verleye)

We hebben gisteren in de avond opdrachten gedaan van dansen. Ik vond het niet zo leuk want ik had hoofdpijn en ik kon daardoor niet meedoen. (Makhdi)

We hebben gisteravond Swingpaleis gedaan als avondspel. Er waren 4 ronden. De winnaar was de groep van Bauwe. Het was super leuk. En dan moesten we gaan slapen. Dat was onze avond. De volgende morgen deden we wateronderzoek. We moesten water- en landbeestjes zoeken. Het was jammer genoeg gedaan. Na de middag gingen we kajakken! (Zulfigar en Benjamin)

Vanmorgen heb ik wateronderzoek gedaan. We waren in groepjes verdeeld die we zelf mochten kiezen. Toen kregen we een groot en een klein net, ook kregen we 2 kleine potjes met een vergrootglas en 1 grote bak met een beetje water. Dan moesten we met de netten allerlei beestjes vangen. Het was heel  tof! (Dicey)

’s Morgens ging het normaal: om 7.20 opstaan, dan gaan eten. De ochtendactiviteit was voor 5a naar keuze. Maar er waren er maar 2 die wilden zeilen en 1 koos voor kajak, al de rest voor paard rijden: maar dan wel met 2 voor 1 paard. 5b deed wateronderzoek. Bij het middageten kwamen er architecten naar het gebouw kijken en ze aten ook mee met ons. Het was BBQ met frietjes! Lekker! (Falco)

Donderdagnamiddag zijn we gaan kajakken. Het was heel koud en vermoeiend. Sommigen zijn in het water gevallen! Als opwarming hebben we spelletjes gedaan met de peddel. We hebben niet zo’n grote toer gedaan maar toch was het super lastig. Het was ook wat leuk. Thomas Vermeersch was natuurlijk de rapste want hij zit in de kajakclub! (Hij startte als laatste, spurtte ze allemaal voorbij en moest aan de meet enkel nog met een halve lengte de duimen leggen voor Benjamin… zelfs juf Emmy kon hem niet bijhouden J - nvdr) Onze lesgever was Steven, hij maakte veel grapjes. Het was een hele natte namiddag! (Emma en Margaux)
In de namiddag gingen we fietsen, het was daar heel leuk want we gingen naar Nederland. Nu is het bijna zover: de fuif komt eraan! (Miguel, Akram)