dinsdag 27 maart 2012

En fietsen maar ...

even geduld bij het inladen en klik dan op de pijl om de film te bekijken.

Na het eten mochten we eventjes vrij spelen. Ik ben gaan voetballen, het was 0-2, ik was verloren. Maar zij hadden meester en iemand meer. Toen moesten we met de twee klassen in een kring staan. We deden het spel tik tak boem. We moesten drie ballen door geven en als Manon boem zei dan was de persoon die de bal vast had eraan en dan moesten we neer liggen. De personen moesten dan over je heen springen als ze naast jou stonden. Maar omdat ik niet flink was moest ik vroeg gaan slapen. En nu heb ik mijn lesje wel geleerd… (Enrico)
Gisteravond na het eten keken we naar dia’s over de stad Sint- Laureins en zijn deelgemeenten. Het was heel boeiend. Toen moesten we onze brieven inleveren. Daarna kwam de spelavond. Het eerste spel was Tik Tak Boem. Daarna deden we vlaggenwacht. Na een tijdje was er een beetje ruzie, maar het was een geslaagde avond. (Endrit en Damier)
In de ochtend was er een heerlijk ontbijt. Daarna moesten we ons klaar maken om te zeilen. We moesten ook een zeilpak aandoen. Dan naar het optimistje. Er was weinig wind maar het ging wel. Op het einde hingen we aan de speedboot. Dat was leuk. We verwachten nog een leuke week. (Raf en Maxime)
We vertrokken al gauw naar de Boerekreek. Over de dijk een eindje wandelen naar de zeilboten. Eerst moesten we de zeilboot klaar maken. Heel leuk! We mochten dan zeilen rond de boeien: een rode en een gele boei. Heel leuk om te varen. Soms zaten we vast en hadden we problemen met het zeil. Maar alles bleef heel leuk! (Olivier en Thomas VM)
We gingen naar een bio-boer. De man vertelde hoe hij in zijn boerderij werkte. Zo kregen we een mooie rondleiding. Dan was er pauze met een koekje en een biologisch appelsapje (lekker). Na de pauze vertelde hij over de diertjes in de boom (die lieveheersbeestjes die bladluizen opeten) en dan terug naar de fietsen en naar huis. (Lowie) 


Wij hadden zeilen. We moesten speciale pakken aan. Eerst kregen we veel uitleg en staken we de boot in elkaar. Daarna voeren we een paar toertjes. Daarna mochten we met onze bootjes achteraan de meester zijn motorboot naar de kant. En we zwommen nog een beetje, daarna in de warme douche! (Arthur en Bauwe