woensdag 2 april 2014

We kregen vandaag hoog bezoek: meneer de directeur kwam op bezoek, samen met Stephan. En ze zagen dat het goed was ...


Gisteren speelden we een supertof spel dat juf Margaux zelf gemaakt had. Het was met duels, vragen, groepsopdrachten en raadsels. Als groepsopdracht speelden we dikke Bertha. Iedereen was gewonnen. Groetjes (Kirsn Peutevinck)

 

Vandaag was Emiel jarig. Juf Inge maakte ons wakker met het liedje “Happy”. De ochtend startte super met een Milka galletje en een bekertje vol M&M ‘s. Toen gingen we kajakken. Groetjes (Elias L’ Oeuille)

 

In de voormiddag hebben we gekajakt. We hebben spelletjes gespeeld met de kajaks. De andere groep deed paardrijden. We moesten met twee op één kajak zitten, iemand vooraan en iemand achteraan. Maar sommigen zaten vast. 5a deed wateronderzoek en dat was ook leuk. (Michelle Rogiers en Esmeralda Angelora)

 

Om negen uur zijn we gaan paardrijden. Het 2de deel is gaan kajakken. Het paardrijden was leuk. Sommige paarden waren koppig maar we bleven doorzetten. Het verzorgen vond ik (Orphée) het aller leukst. En ik vond het draven het leukst (Eva). Er was ook een super schattig kleine pony: Duo. Er was één stout paard bij dat niet meer mocht meedoen!!! (Orphée Claeys en Eva Loosveld)

 

Tijdens het wateronderzoek kregen we uitleg van juf Annemie. Na de uitleg zijn we op onderzoek gegaan. We mochten verschillende beestjes zoeken in het water. Estée heeft bv. een grote waterschorpioen gevonden en Romy heeft een velletje van een vis van een jaar geleden gevonden. Bedi heeft een schaatsrijder gevonden, zeker vier zelfs! Na het wateronderzoek mochten we insecten zoeken in de bomen en in het gras. We hebben wormen, hommels, pissebedden, slakken, … gevonden. Toen ontdekte iemand een muizenkop.  En dat leek opgegeten te zijn door een vos. We hebben dan super veel holletjes gevonden van de vos. Helaas hebben we de vos zelf niet gezien omdat hij een nachtdier is. Iedereen vond het super leuk!!! (Romy Vandenbuerie)

 

We vertrokken met de fiets naar het vlasbedrijf. Eerst vonden we de weg niet maar we hebben het toch gevonden. Eerst heeft een meneer een boeiende uitleg gegeven. Dan hebben we de tractors gezien. Iedereen mocht in één zitten. Dat was echt cool. Dan gingen we naar de machines. Dan zagen we de hele weg van het vlas. Dan was er een wedstrijd tussen vier sloebers. Dan fietsten we terug.  (Kamiel Pattyn, Hannes Debaere)