dinsdag 26 maart 2013

Sint- Jan- in Eremo 2013dinsdag 26 maart 2013

Vanmorgen mochten we met de zon opstaan. Het begin van een prettige, zonnige dag.

Hallo allemaal, gisterenavond na het eten hebben we naar een leuke diavoorstelling gekeken. We hebben veel bijgeleerd over planten en dieren. De mevrouw van de diavoorstelling was heel lief. Soms zaten er grappige dingen tussen. (Margaux Sablain en Phebe Van Assche)

 Gisterenavond na de diavoorstelling hebben we een quiz gedaan met 13 vragen. Groep 8 won de quiz. Daarna kregen we een wafel en appelsap. En toen vertelde meester Herwig een verhaaltje. En dan moesten we slapen in een zalig bed tot de volgende morgen (het slapen lukte niet goed …) (RĂ©mi Cauliez en Hannes Bamelis)


Het was een toffe ochtend. We hebben lekker ontbeten. Het is een beetje jammer dat we de eerste 3 dagen niet gaan zeilen. Vandaag doet 5b wateronderzoek en 5a mag in draf op de paarden. In het begin ging het goed, maar toen we in draf reden waren er vijf afgevallen. Ik vond de ochtend leuk maar ik was wel vroeg wakker. We hebben veel gebabbeld. (Cis Devoldere, Matis Isebaert, Maxime Lietaer)
Eerst hebben we wateronderzoek gedaan. We moesten kleine diertjes vangen in de kreek. Het was buiten erg koud , dus hebben we nog informatie gekregen in het klaslokaal. We hebben braakballen gezien van vogels en we mochten ze vast houden. En dan hebben we paard gereden. We begonnen eerst met draf en opeens begonnen de meeste kinderen te roepen en zo werden de paarden wild. Daardoor zijn er een paar kinderen af gevallen. Maar het werd terug leuk en alle angst is weggejaagd! (Victoria Niemegeerts, Melissa Cil en Emilia Mohren)