donderdag 1 april 2010

amai, weeral donderdag...

Donderdag: alweer de laatste volle dag…
Wind, pal op kop. We hebben het geweten: kajaks die afdrijven en met de fiets beuken als flandriens net zoals in de Ronde van Vlaanderen: allemaal de doodgewoonste zaak van de wereld hier in Sint- Jan… Daarom komen we!
Groet
Woensdagavond hebben we het boeren en boerinnen spel gespeeld. We moesten vragen oplossen en als je het juist had mocht je een kledingstuk hebben. Op het einde moesten we met de kleren een modeshow doen. Op de eerste plaats was Saar, op de tweede plaats PJ en op de derde plaats Henri en Sarah.
We zijn opgestaan met juffrouw Evie die ons wakker maakte. Toen moesten we direct onze kleren aandoen want we waren al laat. Het was een heerlijke boterham met extra- lekkere choco. Dan gingen we kajakken, het was super koud en we verlangden naar de fuif. (Marlies D’ Huyvetters)
De volgende en ook de laatste sport is kajakken. Ik had dat al één keer gedaan. Je moest goed je evenwicht houden want anders kon je kapseizen. Toen we even stopten hielden we elkaar vast zodat het net een groot vlot was. Dan mochten Pieter- Jan en Kaily over de achterkant van onze kajak lopen. Je vloog iedere keer naar achteren. In de terugreis stootte ik iedere keer mijn duim tegen mijn kajak tijdens het pendelen. Gelukkig ben ik er heelhuids uit gekomen. Dan nog de kajaks op de kar leggen en douchen. (Viktor Pattijn)
We zijn naar het melkveebedrijf geweest. Ze hebben ons de kalfjes getoond en de koeien. Ze toonden ons ook de melkstal waar ze de koeien melken. Die melk ging langs een buis naar de koeltank. Daar kon 5000 liter in. We mochten ook van de melk proeven. Die smaakte naar vanille: mmm lekker! Dan zijn we naar ons verblijf gefietst. Het was SUPER! (Alexander Tibergyn)
’s Morgens kregen we terug een lekker ontbijt met alles erop en eraan: choco, thee, boter, … Na het ontbijt zijn we naar het melkveebedrijf gegaan met de fiets. Het was niet zo een lange tocht. Er was wel veel wind en een beetje regen. Toen we er waren mochten we zitten op stro en stonden er daar emmers met voedingswaren in. Wij moesten raden welke het waren en we hadden ze allemaal juist. Een tijdje later kregen we verse melk en een zakje. (Baptiste Vandaele)
We aten. Toen gingen we kajakken. Ik ben gekapseisd en ik vond dat niet leuk. Toen we er waren moesten we aan elkaar hangen. Toen heb ik er over gelopen. Daag. (Pieter- Jan Bonamie)
Na het eten gingen we naar het museum. ’t Was lang fietsen maar het was de moeite! Heel leerrijk en grappig! In dat museum mochten we een appel eten terwijl we naar een leerrijke film over archeologen keken. Na de film hebben we een speurtocht gehouden: men zocht het museum uit om de juiste antwoorden te hebben. Als de tijd om was moesten we ons formulier met de antwoorden indienen. Ondertussen gingen we buiten tikkertje spelen. Toen we terug binnen waren hoorden we het nieuws dat Schalwa de winnaar was! Iedereen verlangt naar de fuif… (Jane Degrande en Astrid Ballegeer)