donderdag 2 april 2009

woensdag

Gisteren avond was het kei leuk want we zijn naar de oude gebouwen geweest. We hebben daar veel gespeeld. Er was een voetbalveld, een pingpongtafel, een voetbaltafel,… We deden voetbal. We zaten allebei in de ploeg van juf Emmy. Juf Emmy deed het super goed! Meester Herwig werd getackeld door Maxim Taveirne. (de dag nadien mocht meester naar de dokter…) Er gebeurde ook een voetbalaccidentje met Marc. Hij viel op zijn lip maar het was vlug genezen. We deden nog een spelletje en dan gingen we slapen! (Elien Van Der Straeten en Marie Tibergyn)

We zijn naar de oude gebouwen geweest om er spelletjes te gaan spelen. Het was leuk. Marie heeft snoepjes mogen uitdelen voor haar verjaardag van maandag. (trouwens, bedankt voor de lekkere cake mama van Marie) We mochten onze pyjama aandoen en nadien speelden we nog wat spelletjes. Tanden poetsen en naar bed! (Sarah Verleye en Lisa Schaerlaeckens)

Beste dagboek, vandaag zijn we gaan zeilen. Eerst moesten we ons zeil halen. Daarna moesten we ons bootje klaarmaken. De meester toonde alles voor, dat was niet gemakkelijk. Als dat klaar was mochten we op het water. Maar we konden nog niet zeilen! Dus legde meester het uiteraard eerst nog uit. Nu zijn we pas klaar om te gaan zeilen! In het begin was het niet zo makkelijk maar na een tijdje lukte het zeer goed. Enkel niet vast komen te zitten in het riet was voor sommigen niet zo makkelijk. (Nynke Maes en Margot Lefevre)

Lieve dagboek, vandaag zijn we gaan kajakken. Eerst moesten we een raar pak aandoen. We kregen uitleg hoe we onze peddels moesten vasthouden. Joepie, dan het water in! Er zijn 6 kinderen in het water gevallen. De wind was er vandaag lekker wel bij. Kajakken was niet zo moeilijk maar de wind werkte wel een beetje tegen. Tot morgen! (Ella Vanseveren en Marie Van Ranst)

Hoi allemaal, we zijn gaan kajakken op de Boerekreek. Eerst moesten we een surfpak, regenjas en een reddingsvest aandoen. Nadien konden we gaan kajakken. Eerst leren peddelen en dan pas het water in. Er zijn enkele kinderen gekapseisd. Dat waren Sieglinde, Jaouad en Khadijat. Ze moesten direct douchen. (Jaouad Rahmani en Yanis Pottie)

Na het lekkere middagmaal zijn we gaan kajakken. We moesten een hele outfit aantrekken. Nadien mochten we een peddel nemen. Er waren linkse en rechtse. Daarna haalden we de kajakken van de wagen. Dan maar even oefenen met de peddel. Maar hoe moeten we in de boot zitten? De begeleiders leren ons dat wel. Nadien mochten we zelf aan de slag. Veel kinderen hadden het vlug onder de knie maar anderen zijn in het water gevallen. Bootjes wegleggen en dan omkleden! Het was heel er g tof! (Josse Vanhoutte en Edith Victoor en Hanne Verrue)

We moesten de pony’s uit de stallen halen. Sommigen waren paarden. Daarna moesten we ze poetsen en dan optuigen. We moesten dan naar de piste, een rondje stappen naast je pony of paard, dan afwenden naar de middellijn en dan opstijgen en opnieuw beginnen. In het begin moesten we de gemakkelijkste figuur doen : de hoefslag. Dat is gewoon de rand van de piste volgen. We maakten ook diagonalen, gebroken lijnen, cirkels, middellijnen en we deden ook een aantal keer slalom op de middellijn. Kim gleed van Nemo toen hij onverwachts zijn hoofd naar beneden zwaaide. Gelukkig was het niet erg. Wie durfde mocht proberen recht te staan op zijn zadel. Steven, de monitor, hield ons stevig vast. (Sandiya Weynants)

We zijn met 5B in de namiddag naar Nederland geweest. De fietstocht was ontzettend vermoeiend. Maar in het museum was het heel interessant en ontzettend leuk. Maxime Leenknecht heeft de wedstrijd gewonnen, hij kreeg een echte haaientand en een boek over fossielen. We mochten even in de kruidentuin kijken. We kregen een drankje, Fanta of een cola. De gids was heel erg aardig. De terugtocht was makkelijker dan het vertrek. (Kim Vanhove en Sam Van Belle)

Dag beste lezers, vandaag zijn we met 5B naar Aardenburg gereden. We zijn vertrokken na het ontbijt. We reden langs het Leopoldskanaal naar Nederland. We passeerden een mooie grenspaal. We kwamen na een eindje aan in Aardenburg. We gingen naar een mooi museum. Het museum ging over de oudheid. Er was een wedstrijdje, Maxime is gewonnen. We zijn dan teruggefietst naar de gebouwen. (Oscar Van Doorne en Maxim Taveirne )