woensdag 1 april 2009

nieuws van een zonnige dinsdag!

Hallo allemaal, het is nu 19.00 en het is nog totaal niet donker buiten. We gaan naar de eetzaal om naar onze gids Annemie te luisteren. We zagen veel foto’s van dieren, plaatsen die we tijdens onze allereerste verkenningstocht tegenkwamen. (Amelie Loosvelt en Aude Dumont)

Na de diavoorstelling kregen we een half uurtje pauze om te ontspannen. Nadien mochten we naar de eetzaal voor een spel met juf Griet. We speelden enkele spelletjes zoals : een hoge toren bouwen met bekertjes, puzzelen, geheugenspelletjes,… Na de spelletjes overliepen we nog eens de dag en de gemaakte afspraken. Klaar voor onze eerst nacht in Sint- Jan. We zongen nog een rustig liedje. We mochten nog 15 minuutjes praten in ons bed en dan zzz… (Louise De Laere en Josephine Chys)

Vanmorgen hebben de jufs en meester ons beautiful gewekt en dat vonden we heel fijn. Dan moesten we ontbijten en nadien onze tanden poetsen. Nadien gingen we pony rijden. We mochten zelf een pony kiezen. Alleen op Breezer mocht je niet rijden. Alle pony’s waren prachtig en zeer sjiek. Het was heel leuk om te mogen op een pony rijden. (Khadijat Israilova en Theona Dsnelachwili)

Vandaag zijn we dinsdag. We begonnen met een ontbijt. Eerst moesten we onze pony uit de stal halen en dan moesten we ze poetsen. Toen ze klaar waren leerden we de eerste snufjes van paardrijden en al gauw waren we op weg. Op het einde moesten we het paard ook terug naar de wei brengen. Groep 2 kreeg zeilen. Eerst deden we de outfit aan en dan droegen we ons zeil naar de bootjes. We leerden knopen leggen, sturen en de boot in elkaar steken. We duwden de bootjes het water in. Velen van ons waren heel snel vertrokken maar sommigen hadden in het begin moeite. Na lang zeilen moesten we ze terug uit elkaar halen. Tenslotte mochten we nog even mee met de motorboot. (Phaedra Claeys en Sieglinde Maricau)

Vanmorgen was het super tof. Er was een gids, Annemie. Ze heeft super veel uitleg gegeven. We zijn dan aangekomen aan een kiosk en daar zagen we een kerk. De mensen noemden het een kathedraal, omdat ze zo groot is voor een dorpskerk. (Luna Descamps en Sharon Deviaene)

Het ochtendmaal was zeer lekker. We zijn nadien met een gids gaan fietsen. We dachten dat het saai ging zijn maar uiteindelijk moesten we toegeven dat het tof was. Ze vertelde over vogels en bomen. Allemaal dingen die we nog niet wisten. We hebben kluten, kauwen en kieviten gezien. Daarna hebben we in een oude kiosk gestaan. Ook zagen we een standbeeld : “Als de vos de passie preekt, boer let op uw ganzen.” (Maxime Leenknecht en Marc Cheyns)

Hallo beste mensen. Wij gaan vertellen over onze super namiddag die wij hebben beleefd. We zijn vertrokken met de fiets uit ons logement, richting melkveebedrijf. Allereerst leerden we over de voeding die de koeien dagelijks eten. Vervolgens gingen we naar de grote stal waar alle grote koeien samen stonden te eten. Nadien kregen we uitleg over het produceren van melk. Als beloning kregen we een glas verse melk en een petje. Tenslotte vertrokken we de tweede maal met de fiets. Dit was ons verslag. (Jarne D’Hondt en Brecht De Groote en Arthur De Keukelaere)

Voor groep 2 van 5B was het vandaag pony rijden. Iedereen vond het leuk. Natuurlijk was het rijden veel leuker dan het opzadelen. Er waren enkele kinderen een beetje bang (we noemen geen namen). We moesten eerst onze pony flink borstelen en daarna zadelen. Dan moesten we gepaste uitrusting zoeken. (tok, vestje) Eens op de buitenpiste hebben de pony’s enkele boodschappen nagelaten. We hebben flink wat rondjes gereden. Even korter, het was een leuke ponydag. (Thomas Feys en Yasin Benmammar en Hannes D’Hondt)