dinsdag 31 maart 2009

Maandag in Sint- Jan!

Hier zijn we dan vanuit het zonnige Sint- Jan. We zijn gisteren prima toegekomen en genieten volop! We laten de foto's en het dagboek maar spreken. Groetjes.

Beste lezers, deze morgen vertrokken we om 8.00 vanuit Kortrijk richting Sint-Jan in Eremo. We wisten niet wat we moesten verwachten. Na een eindje kwamen we aan bij de nieuwe gebouwen. We hebben er zo’n 30 minuutjes over gereden (dan moet het met een Ferrari geweest zijn, n.v.d.r.). Het is hier net een hotel. Al die luxe. Elke kamer heeft een eigen badkamertje met douche en toilet. (Nynke Maes, Maxim Taveirne, Oscar Van Doorne, Marie Tibergyn )

Vandaag zijn we aangekomen bij het domein de Boerekreek. We zagen het meteen zitten! We gingen onze koffers uitladen en onze bedden opmaken. Daarna gingen we fietsen! We fietsten langs het Leopoldskanaal. We kwamen een tiendepaal tegen, een dijk, de Molenkreek,… We leerden er veel uit. (Lisa Schaerlaeckens, Ella Vanseveren, Marie Van Ranst)

Het is middag. We hebbben ons buikje volgegeten. Het was lekker! Ik ruik de kroketjes en de vleesbrochetjes nog. Maar we moesten meteen in actie schieten want we gingen sporten! Ik deed samen met mijn sportgroep paardrijden. We kregen elk een paard met een leuke naam zoals Popcorn, Guust, Dj-j en nog veel meer. We mochten ze uit de weide gaan halen. Wat nog niet zo simpel was in al dat slijk! En dan mochten we ze kammen. Al hun winterhaar vloog in de lucht. De meester legde alles goed uit. Hij zei ons hoe we het zadel moesten vastmaken. Dan was het tijd voor het echte werk. Paardrijden! Een paar toertjes rond de piste… En op ons paard staan! En onze benen erover moeten zwaaien. (geen paniek mama’s !!!) Het was heel erg leuk! (Sarah Verleye, Hanne Verrue, Edith Victoor)

We moesten tegen 14.00 klaar staan bij de fietsen. Daarna vertrokken we naar een fruitteeltbedrijf. De eigenaar stond ons al op te wachten. De eigenaar had een hond, Bob genaamd. Die hond had al onze aandacht nodig. De hond kon zelfs enkele trucjes. We kregen uitleg over de fruitbomen (appels, peren, pruimen en kersen) en hoe de groei in elkaar zat. De man kweekte ook buxus. We kregen een appelsapje en een koekje met appelstukjes in. Daarna mochten we ook nog een lammetje van één jaar oud zien. Daarna keerden we terug naar onze slaapverblijven. (Kim Vanhove en Sandiya Weynants)

Liefste dagboek, vandaag hebben we een fruitteeltbedrijf bezocht. Het was zeer tof! We hebben lekker appelsap gedronken! Heerlijk! Er zijn kindjes die op een grote grasmachine hebben gereden (boerin Luna, Kim en Marie T). We hebben ook een lammetje gezien dat nog maar één dag oud was. De bok was wel een beetje eng. Hij heeft wel zijn werk gedaan! De hond, Bobje, was super grappig. (Margot Lefevre)

Hallo, ik ben Josse. Ik heb vandaag iets heel leuks beleefd! Ik heb gezeild! We moesten heel veel warme kledij aandoen. We moesten heel ons bootje klaarmaken, met zeil en al. Als we klaar waren mochten we eindelijk op het water. We moesten van boei naar boei zeilen. We botsten heel de tijd. (Josse Vanhoutte)

Ik ben Yanis en ik zal over de plattelandsklas vertellen. Eerst moesten we verzamelen op de tweede speelplaats. Daarna : vertrek naar Sint-Jan.
Aankomst :
1 kamersleutel halen
2 koffers uitpakken
3 streek verkennen
4 eten
Na het eten ben ik te paard gaan rijden. Dan avondeten : macaroni lekker! Even ontspannen. Diavoorstelling en dan avondactiviteit. Benieuwd naar morgen. Vriendelijke groeten van Yanis Pottie.

Hallo, het was een hele leuke dag! Nu ga ik vertellen wat we deden. Toen we aankwamen moesten we al onze leren in de kast doen. Erna gingen we direct fietsen. We fietsten langs de kreken en het Leopoldskanaal. Daarna moesten we verder onze kamer in orde maken. Toen gingen we eten. 5b moest naar het fruitteeltbedrijf. Groep 1 van 5a ging zeilen, maar ik zit in groep 2. Wij gingen pony rijden. We moesten van alles doen: manen borstelen, winterhaar afborstelen. Toen gingen we eten en dan deden we een spelletje. De anderen zullen vertellen wat we deden. Nu moet ik afscheid nemen. Daag! (Jaouad Rahmani)